Proveli smo anketu u Šibeniku – evo što je pokazala!

Objavljeno: 10. 4. 2021 - 15:58

Čini se da će ovi izbori za grad Šibenik biti znatno napetiji nego prošli put.

Podsjećamo na rezultate zadnjih lokalnih izbora održanih 2017. gdje je Željko Burić (HDZ) imao 48.39%, Josip Živković 15.90% (SDP) i Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) 8,17%.

Kao će biti 2021. vidjet ćemo za malo više od mjesec dana, a do onda neizvjesnost možemo barem djelomično otkloniti anketama. Stoga donosimo istraživanje za područje grada Šibenika na uzorku od 310 glasova, koristeći ponderirani prosjek za čitav grad.

Prema tom istraživanju, s 37.1% glasova potencijalnih birača, vodi kandidat HDZ-a aktualni gradonačelnik Željko Burić, a slijedi ga s 25.8% glasova kandidat SDP-a Toči Restović, dok je na trećem mjestu sa 14.1% saborski zastupnik Hrvoje Zekanović kandidat Hrvatskih suverenista, NHR-a, HKS-a, Hrasta-a.

Jedini prag još prelazi Ivo Glavaš (NSLP) sa 5.2% glasova

Ostali su daleko iza: Petar Baranović 2.6% (Reformisti), Davor Živković (HSS) 2.6%,), Mario Kovač 1.9% (DP, Most). Zanimljivo je da je iznimno velik broj onih koji se još nisu odlučili ili ne bi glasovali za niti jednog kandidata od navedenih a to je 10.7%

Ono što je zanimljivo da je u odnosu na protekle izbore puno manja prednost kandidata HDZ-a, Željka Burića nad glavnim konkurentima Restovićem i Zekanovićem. Kako će se stvari odvijati vidjet ćemo uskoro.
Rezultati istraživanja:

Istraživanje je rađeno na uzorku od 310 glasova korisnika facebooka i instagrama na području grada Šibenika u elektroničkom obliku. Anketiranje je provedeno od 02. – 07. travnja, a naša procjena mogućnosti pogreške je +/- 4,99%.