Provedena je druga anketa u Zagrebu – evo što je pokazala!

Objavljeno: 11. 5. 2021 - 17:29

Internetska anketa koju smo proveli putem interneta među biračima u Zagrebu po gradskim četvrtima, koristeći ponderirani prosjek za svaku četvrt, pokazuje jednu bitnu promjenu u odnosu na prethodne.

Tomašević dobiva 36,19%, a Miroslav Škoro 21,28%, što pokazuje veliki trend rasta Miroslava Škore, i čini izbore u drugome krugu krajnje neizvjesnima. Treći je Joško Klisović, sa stabilnih 12,98 posto potpore, no njegovi su izgledi za ulazal u drugi krug sve manji zbog stranačkih previranja unutar SDP-a i kaosa koji vlada u stranci, kao i zbog kampanje “Mirni čovjek Zagreba” koja očito ne uspijeva pobuditi interes birača za Klisovića, niti se on osobno uspijeva predstaviti kao osoba s karizmom lidera.

S obzirom da je Jelena Pavičević Vukičević na 7,37%, a Davor Filipović iz HDZ-a na svega 5,96%, očito je okupljanje konzervativnog biračkoga tijela oko Miroslava Škore, koji ovakvim razvojem događanja ima velike izglede za pobjedu u drugome krugu izbora u Zagrebu.

Rezultati istraživanja:

Istraživanje je rađeno na uzorku od 5500 glasova korisnika facebooka na područjua grada Zagreba u elektroničkom obliku. Anketiranje je provedeno od 06. – 10. svibnja, a naša procjena mogućnosti pogreške je +/- 4,99%.