LOKALNI IZBORI OSIJEK

Objavljeno: 25. 5. 2021 - 17:36

U utrci za gradonačelnika Osijeka nakon prvog izbornog kruga, u drugome biračima ostaje izbor između nezavisnog kandidata s potporom Domovinskog pokreta i Mosta, Berislava Mlinarevića i HDZ-ovog kandidata Ivana Radića. Portal Moja-anketa.com proveo je istraživanje na području Grada Osijeka , na uzorku od 522 glasova korisnika facebooka s tog područja, koristeći ponderirani prosjek za svaku općinu, a prema rezultatima ankete prednost od 53% glasova odnosi Berislav Mlinarević, dok Ivanu Radiću anketirani daju 47%
U prvome krugu Radić je osvojio 38.69 posto, odnosno 13.655 glasova, a Mlinarević 19.63 posto, odnosno 6930 glasova birača.
Inače, Radić je Osječanima poznat kao poduzetnik, vlasnik tvrtke “Tlocrt”, i građevinski inženjer, svojednobno prozivan zbog neisplata plaća svojim radnicima, no sad, kaže, svoje obaveze uredno izvršava. Kandidat kojeg podržava Domovinski pokret je, poznat je, pak, Osječanima kao uspješni i nagrađivani hotelski menadžer, i vlasnik čuvenog osječkog hotela Waldinger, koji je 2016. proglašen najboljim butik hotelom na svijetu, a vlasnik je i Michelinove preporuke.
Radić je, kaže, zadovoljan rezultatima prvoga kruga, uoči kojega je dobio je podršku i aktualnog gradonačelnika Ivana Vrkića, koji se nije kandidirao za novi mandat. Mlinarević je, pak, medijima naglasio kako računa na sve birače. „To nije grad HDZ-a. Vidjeli smo što je državna politika učinila od države i Slavonije. Mi možemo bolje, mi to znamo“, poručio je Mlinarević.

Istraživanje je rađeno na uzorku od 522 glasova korisnika facebooka i instagrama na području grada Osijeka u elektroničkom obliku. Anketiranje je provedeno od 21.svibnja do 25. svibnja, a naša procjena mogućnosti pogreške je +/- 4,99%.